Belatchew_almv_Huvudbyggnad

U:URBIOProjekt174000_almvägen_gävle2_ArbetsmaterialRitnin

Belatchew_almv_Radhus

Belatchew_almv_Radhusgatan

Belatchew_almv_Tradgard

 

Inbjuden tävling för äldreboende i Gävle 2012. I samarbete med Urbio.

Viktiga ledord i arbetet med detta förslag var: social gemenskap, aktivt liv, komfortabelt boende och hållbara lösningar. Delar av existerande radhus på platsen är bevarade och utbyggda medan nya flervåningshus tillkommer som komplement. Hjärtat i området och dess största tillgång är den stora parken. Den utgör en naturlig central punkt och skapar en gemenskap för alla boende.

Entrén till området i norr är också porten till parken. En ny byggnad i fyra våningar utformad i en öppen vinkel bjuder in till området. Bostadsvåningarna är upplyfta från marken för att lämna sikten fri från infartsvägen till parken. Intill byggnaden, längs den östra och västra gatan, finns på vardera sidan ett nytt flervåningshus i tre våningar följt av de befintliga radhusen som har byggts ut och kompletterats med nya. Huskropparna följer därmed en mjuk trappning från norr till söder, från fyra våningar till en.

 

Det här inlägget postades i Bostäder, Projekt och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.