• villa-rbdvd-05.jpg
  • villa-rbdvd-06.jpg
  • villa-rbdvd-07.jpg
  • villa-rbdvd-13.jpg
  • villa-rbdvd-15.jpg
  • villa-rbdvd-14.jpg
  • villa-rbdvd-12.jpg
  • villa-rbdvd-04.jpg
  • villa-rbdvd-08.jpg
  • villa-rbdvd-01.jpg
  • villa-rbdvd-03.jpg

Enfamiljshus, Saltsjö-Boo

En kraftigt kuperad norrvänd tomt har gett upphov till ett hus där de främsta syftena har varit att utnyttja byggnadsytan optimalt, skapa insynsskyddade miljöer, samt att ta in så mycket ljus som möjligt. Berget som huset står på och som ger tomten dess karaktär skapar på baksidan av huset en ljusgård som släpper in ljus och luft till de bakre våtrummen. Här skapas en inre stenträdgård som belyses nattetid. Fasaden är klädd i sibirisk lärkträ.

photos: Ulrika Ekblom, Mikael Fjellström, James Silverman

###

Det här inlägget postades i Inredning, Projekt, Villor och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.