belatchew_arkitekter_goran_uhlin_eco-house_2

belatchew_arkitekter_goran_uhlin_eco-house_1

 

belatchew_arkitekter_goran_uhlin_eco-house_3

belatchew_arkitekter_goran_uhlin_eco-house_4

Eco House, ett ekologiskt typhus för Willa Nordic

Eco House innebär en helt ny typ av prefabricerat hus som kombinerar miljömedvetenhet med hög designgrad. Det nya typhuset har skapats för den designmedvetna familjen som vill leva ekologiskt till ett överkomligt pris. Villan i obehandlat trä byggs med en rad smarta lösningar utan att ge avkall på känslan av skräddarsydd design.

Huset, inklusive taket, kläs helt i obehandlat trä utan färg som innehåller kemikalier och har tilltagen isolering i ytterväggar och tak för minimal energiförlust. Vi har tagit speciell hänsyn till smart källsortering som gör det enkelt att återvinna i vardagen samt jobbat med förnyelsebara material och grönska som renar luften.

Ett uterum, i form av en förlängd huskropp på ena kortsidan, fungerar som ett grönt rum med växtbeklädd pergola. Växtligheten skapar ett lummigt rum mellan ute och inne. I takt med att klängväxterna vandrar upp längs pergolans sidor ändrar huset karaktär och får en levande fasad klädd med löv där årstiderna återspeglas. Uterummet kan även utnyttja solenergin till husets uppvärmning.

Eco House har en genomtänkt planlösning som hushåller med markytan. Det är en 1,5- plans villa med 3,5 meter i takfotshöjd. En öppen planlösning främjar samvaro samtidigt som det finns möjlighet att skapa avskildhet. Uppvärmningen sker i form av en frånluftsvärmepump. En centralt placerad kamin kan också bidra till uppvärmningen i hela huset.

Foto: Göran Uhlin

###

Det här inlägget postades i Projekt, Villor och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.