Belatchew_Arkitekter_Rosendal2_modell_1

Land allocation competition, Uppsala, Sweden

The proposition consists of four buildings strategically placed to create thought through fractured angles and sloping roofs in order to create a sense of small scale rather than that of a large appartment building complexe. The buildings are given their own identities with varied window compositions and balconies which further accentuates this feeling. Furthermore every entrance to the courtyard is given its proper identity with different materials and colors as well as activities. All buildings have entrances both from the adjacent streets and from the courtyard in the middle, creating contact between the street and the courtyard. The area will house approximately 100 apartments out of which a large proportion are smaller apartments. The total floor area is approximately 5500 m².

Belatchew_Arkitekter_Rosendal2_modell_3

Belatchew_Arkitekter_Rosendal2_modell_5

Belatchew_Arkitekter_Rosendal2_modell_6

Belatchew_Arkitekter_Rosendal2_modell_7

 

This entry was posted in Housing, Projects and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.