Pressmeddelanden

2017-06-27: Belatchew Arkitekter ingår samarbete med Sveafastigheter Utveckling

Efter tio framgångsrika år tar Belatchew Arkitekter ytterligare ett steg för att förverkliga mer innovativ arkitektur genom att stärka organisationen och ingå ett långsiktigt samarbete med Sveafastigheter Utveckling AB. Vid sidan av verksamheten som chefsarkitekt och VD för Belatchew Arkitekter går Rahel Belatchew in som VD för det nybildade bolaget Sveafastigheter Utveckling AB.

Läs mer i pressmeddelandet >>

2017-04-21: Tensta Torn på plats

”Tensta Torn, ett höghus med studentbostäder som Belatchew Arkitekter tagit fram tillsammans med Åke Sundvall, står nu färdigt för inflyttning och invigs den 22 april tillsammans med lokala artister och företagare som Adam Tensta, Jireel, Street Stars Sisters samt Tensta Kvinnocenter.”

Läs mer i pressmeddelandet >>

2016-12-13: Belatchew Arkitekter och Sveafastigheter Bostad vinner markanvisning i Uppsala

”Idag tillkännagav Uppsala kommun att Belatchew Arkitekter och Sveafastigheter Bostad vunnit en markanvisningstävling för det sydvästra kvarteret i Ulleråker.”

Läs mer i pressmeddelandet >>

2016-03-11: Belatchew Arkitekters insektsfarm på plats i Taipei

”Belatchew Arkitekter har tidigare placerat insektsfarmen BuzzBuilding på Vanadisplan i Stockholm. Nu har turen kommit till Taiwans huvudstad Taipei. I samband med att Taiwan utsetts till ’World Design Capital 2016’ arrangeras utställningen ’Design Solution – Swedish Design for 170 years’ där BuzzBuilding Taipei ställs ut.”

Läs mer i pressmeddelandet >>

2015-12-04: Ramavtal med Familjebostäder

”Belatchew Arkitekter AB har vunnit ett ramavtal med Familjebostäder. Ramavtalet avser uppdrag inom området arkitekt nybyggnation.”

Läs mer i pressmeddelandet >>

2015-11-13: Belatchew Arkitekter på topplistor över mest hållbara opinionsbildare och varumärken

”Belatchew Arkitekters hållbarhetsarbete har uppmärksammats i undersökningen ”Sustainable Engagement Mapping”. Undersökningen innehåller två delar; ”Topp 100 opinionsbildare” och ”Topp 100 varumärken”.”

Läs mer i pressmeddelandet >>

2015-06-13: TWIST i Hagastaden nominerad till årets kommersiella byggnad av World Architecture Festival

”Belatchew Arkitekters TWIST har nominerats till årets byggnad av World Architecture Festival inom kategorin ”Commercial – Mixed Use”. World Architecture Festival är världens största arkitekturfestival där årets främsta byggnader runt om i världen koras. I år äger festivalen rum den 4 – 6 november i Singapore.”

Läs mer i pressmeddelandet >>

2015-04-28: Belatchew Fastigheter får markanvisning av Stockholms stad

”Belatchew Fastigheter AB har fått sin första markanvisning i Stockholms stad. Exploateringsnämnden har beslutat att ge Belatchew Fastigheter markanvisning för ett bostadshus i trä beläget vid Bäckvägen och Cedergrensvägen i Midsommarkransen. Byggnaden planeras innehålla ca 40 mindre bostadsrättslägenheter fördelade på 6-7 våningar.”

Läs mer i pressmeddelandet >>

2015-03-11: Belatchew Arkitekter vinner arkitekturpris i MIPIM, Cannes

”Belatchew Arkitekter har tilldelats Architectural Review MIPIM Future Project Award 2015 vid den 26:e upplagan av fastighetsmässan MIPIM i Cannes, Frankrike, för den urbana insektsfarmen BuzzBuilding inom kategorin hållbarhet.”

Läs mer i pressmeddelandet >>

2015-03-04: Belatchew Arkitekter vinner parallellt uppdrag i Hagastaden

”Atrium Ljungberg har idag valt ut Belatchew Arkitekter som vinnare av ett parallellt uppdrag avseende uppförande av en symbolbyggnad i Hagastaden i Stockholm. Byggnaden skall tjäna som mötesplats för de som bor, arbetar, forskar, studerar i och besöker stadsdelen, och kommer att rymma en restaurang, café och takterrass.”
Läs mer i pressmeddelandet >>
Fler mediaresurser (bilder, etc) >>

2014-12-11: Urban insektsfarm vinner internationellt innovationspris

”Belatchew Labs urbana insektsfarm BuzzBuilding har tilldelats det internationella innovationspriset Smart Living Challenge; en öppen, internationell innovationstävling som syftar till att generera affärsmöjligheter och idéer för en hållbar livsstil i urbana miljöer. Bland arrangörerna: Munktell Science Park, Naturvårdsverket, Svenska institutet, Swedish Incubators & Science Parks samt Vinnova.”
Läs mer i pressmeddelandet >>

2014-12-03: SwimCity – 3D-printat boende på vatten

Belatchew Arkitekters studio Belatchew Labs presenterar SwimCity, ett projekt som syftar till att öka utbudet av bostäder för unga genom att skapa ett hållbart boende på vatten. Projektet har fått stöd av Boverket.
Läs mer i pressmeddelandet >>

2014-11-27: Belatchew Arkitekter vinner Svensk Forms utmärkelse Design S

”Insektsfarmen BuzzBuilding har premierats med Svensk Forms utmärkelse Design S, Sveriges nationella designpris. Vinnarna korades på den stora DesignDagen 26 november på Arkitektur- och designcentrum.”
Läs mer i pressmeddelandet >>

2014-11-07: Förtätningens nödvändighet – eller 20 studenter på 25 kvadrat

”I en tid där bostadsbrist – särskilt för unga och studerande – är ett stort problem, har det så kallade attefallshuset på 25 m2 lyfts fram som en lösning. Om detta hus ska kunna bli en riktig lösning på bostadsbristen måste man se på 25-kvadrataren med nya ögon. I ett försök att göra just detta har Belatchew Arkitekter skapat 20/25 – ett hus på 25 m2 som rymmer 20 personer.”
Läs mer i pressmeddelandet >>

2014-10-30: Belatchew Arkitekter nominerade till Svensk Forms utmärkelse Design S

”Insektsfarmen BuzzBuilding har nominerats till Svensk Forms utmärkelse Design S, Sveriges nationella designutmärkelse. Vinnarna koras på den stora DesignDagen 26 november på Arkitektur- och designcentrum.”
Läs mer i pressmeddelandet >>

2014-06-09: InsectCity och BuzzBuilding gör Stockholm självförsörjande

”Belatchew Arkitekters studio Belatchew Labs presenterar InsectCity och insektsfarmen BuzzBuilding. Genom att placera insektsfarmer på nio rondeller runt om i Stockholm uppnås målet att göra Stockholm självförsörjande på protein.”
Läs mer i pressmeddelandet >>
Mediaresurser: bilder, infografik, presentationer, etc här >>

2014-05-13: Belatchew Arkitekter grundar Belatchew Fastigheter

”Belatchew Arkitekter breddar sin verksamhet och startar bolaget Belatchew Fastigheter. Belatchew Fastigheter ska utveckla bostäder i storstadsregionerna med fokus på innovativa lösningar och hög arkitektonisk integritet.”

2014-04-25: Belatchew Arkitekter får stöd av Boverket

”Boverket ger stöd till projekt som främjar ett innovativt byggande i syfte att öka utbudet av bostäder för unga. Ett av de initiativ som fått stöd av Boverket är Belatchew Arkitekters projekt för att skapa flytande och flyttbara studentbostäder med hjälp av återvunnet material.”

2013-07-05: STRAWSCRAPER nominerad till årets experimentella byggnad av World Architecture Festival

”Belatchew Arkitekters Strawscraper har nominerats till årets byggnad av World Architecture Festival inom kategorin ”Future Projects >> Experimental”. World Architecture Festival är världens största arkitekturfestival där årets främsta byggnader runt om i världen koras. I år äger festivalen rum mellan den 2 och 4 oktober i Singapore.”

2013-05-16: STRAWSCRAPER – ett urbant kraftverk i Stockholm

”Belatchew Arkitekter presenterar STRAWSCRAPER, det första projektet att komma ur den nystartade verksamheten Belatchew Labs. STRAWSCRAPER är en påbyggnad av Söder torn på Södermalm i Stockholm med ett nytt energiproducerande skal täckt av strån som kan utvinna vindenergi.”

2012-12-07: Rahel Belatchew ny ledamot i redaktionsrådet för Tidningen Trä

”Belatchew Arkitekters VD och grundare Rahel Belatchew Lerdell har blivit utsedd till ny ledamot i Tidningen Träs redaktionsråd. Tidningen Trä är en tidning för inspiration och kunskap till den svenska bygg- och fastighetssektorn och ges ut av branschorganisationen Svenskt Trä. Rahel Belatchew Lerdell kommer även verka som krönikör i tidningen.”

2012-11-22: Katarina Wallin och Owe Swanson går in i Belatchew Arkitekters styrelse

”Belatchew Arkitekter stärker sin styrelse med två erfarna och rutinerade ledamöter. Katarina Wallin går in som styrelseordförande och Owe Swanson som ledamot i företagets styrelse.”

2012-11-07: RB Arkitektur byter namn till Belatchew Arkitekter (pdf)

”Belatchew Arkitekter AB är det nya företagsnamnet för RB Arkitektur AB. Namnbytet är en naturlig utveckling i en situation där företaget växer och utvecklar ett antal nya spännande projekt, och där en tydligare företagsidentitet stödjer Belatchew Arkitekters tillväxtstrategi.”

2011-11-02: Belatchew Arkitekter deltar i första etappen av Östra Sala backe i Uppsala (pdf)

2011-04-05: Belatchew Arkitekter i Thessaloniki (pdf)

2010-10-22: RAD-Frozen Yogurt (pdf)

2010-09-01: Belatchew Arkitekter vinner parallellt uppdrag i Norra Djurgårdsstaden (pdf)

2010-08-11: Tysk TV, Deutsche Welle porträtterar arkitekt Rahel Belatchew Lerdell (pdf)

2010-04-13: Börjetull, ny stadsdel i Uppsala (pdf)

2010-02-25: Omvärldsbevakning av hållbar arkitektur (pdf)

2009-10-13: Belatchew Arkitekter vinner uppdrag från Skanska om att omvandla kontor i Stockholms innerstad till bostäder (pdf)

2009-03-06: Utställning Rahel Belatchew Arkitektur (pdf)

2008-12-15: Rahel Belatchew juryledamot i fransk arkitekttävling (pdf)

2008-11-10: Ekologisk arkitektur av stort intresse på internationell arkitekturfestival (pdf)

2008-10-09: Belatchew Arkitekter presenterar Kameleont, en ny Friggebod på 15 m2 (pdf)

2008-05-29: Rahel Belatchew juryledamot i lettisk arkitekttävling (pdf)

2008-05-16: Unikt tillfälle att uppleva ett unikt hus (pdf)

2008-04-05: Grön paviljong gör Stockholms ogästvänligaste plats mer välkomnande (pdf)

2007-12-05: Belatchew Arkitekter lanserar ”Eco House” – ett ekologiskt designhus i samarbete med Willa Nordic (pdf)

2007-10-30: Det är dags för Stockholm att växa upp (pdf)

2007-10-08: Kungsbroskrapan – förslag till ny skyskrapa i Stockholms innerstad (pdf)

2007-07-31: Årets Arkitekt utpekad som en av världens mest spännande arkitekter av magasinet Wallpaper* (pdf)

2006-11-30: Rahel Belatchew Lerdell utsedd till Årets Arkitekt av tidskriften Residence (pdf)

För mer information om Belatchew Arkitekter, Rahel Belatchew Lerdell och för högupplösta bilder, vänligen kontakta oss på 08-55 80 14 14 eller på pr(at)belatchew(dot)com