TWIST i Hagastaden nominerad till årets kommersiella byggnad av World Architecture Festival

Pressmeddelande – Stockholm den 23 juni 2015

Belatchew Arkitekters TWIST har nominerats till årets byggnad av World Architecture Festival inom kategorin ”Commercial – Mixed Use”.

World Architecture Festival är världens största arkitekturfestival där årets främsta byggnader runt om i världen koras. I år äger festivalen rum den 4 – 6 november i Singapore.

I mars utsåg fastighetsbolaget Atrium Ljungberg TWIST till det vinnande förslaget för en symbolbyggnad i Hagastaden i Stockholm. Byggnaden ska tjäna som mötesplats för de som bor, arbetar, forskar, studerar i och besöker stadsdelen, och kommer att rymma en restaurang, café och takterrass. Atrium Ljungbergs motivering till att man utsåg Belatchew Arkitekter till vinnare av det parallella uppdraget:

”För ett mycket attraktivt och inspirerande förslag, kallat ”Twist”. Arkitekterna har lagt stor vikt vid en mänsklig, hållbar och symbolisk gestaltning. ”Twist” är en skulptural byggnad som med funktion, form och material kontrasterar sin omgivning och på ett tilltalande sätt berikar och bidrar till uppfyllandet av visionen för Hagastaden. En märkesbyggnad som välkomnar, bjuder in och skapar stor nyfikenhet”.

– Vi är glada över att World Architecture Festival har valt att uppmärksamma TWIST, och vi ser fram emot att presentera projektet inför några av världens mest initierade och namnkunniga personer på den globala arkitekturscenen, säger Rahel Belatchew Lerdell, VD och grundare, Belatchew Arkitekter.

BILDER OCH TIDIGARE PRESSMEDDELANDE OM TWIST:
http://belatchew.com/media/twist/

KONTAKT
VD & grundare: Rahel Belatchew Lerdell, tel 070-174 94 32, pr@belatchew.com
Webb: www.belatchew.com
Facebook: facebook.com/belatchew
Twitter: twitter.com/belatchew och twitter.com/rahelbelatchew
Instagram: instagram.com/belatchew och instagram.com/rahelbelatchew

OM WORLD ARCHITECTURE FESTIVAL
“World Architecture Festival is the world’s largest international architectural event. It includes the biggest architectural awards programme in the world, dedicated to celebrating excellence via live presentations to delegates and international juries.”
http://www.worldarchitecturefestival.com/

OM BELATCHEW ARKITEKTER
Belatchew Arkitekter AB
är en arkitektbyrå som arbetar inom ett brett spektrum av projekt, från stadsplanering och bostäder till kontor och butiker. Företagets styrka ligger i de idéer som tas fram och förmågan att hitta nya, ofta oväntade lösningar som stärker platser och höjer värdet på fastigheter. Belatchew Arkitekter följer den globala utvecklingen inom miljö, byggande och stadsutveckling och ser det som sin uppgift att integrera hållbara lösningar i alla projekt. Bolagets VD och grundare Rahel Belatchew Lerdell, SAR/MSA, DESA har arbetat som arkitekt i Paris, Luxemburg, Tokyo och Stockholm. Belatchew Lerdell undervisar och föreläser i arkitektur vid École Spéciale d’Architecture i Paris och verkar som gästkritiker på Arkitekthögskolan vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. Rahel ingår även i redaktionsrådet för Tidningen Trä samt i juryn för träpriset 2016.

Belatchew Arkitekter har vunnit flera arkitekttävlingar. Byrån har även fått flera utmärkelser, som Svensk Forms nationella utmärkelse Design S, den internationella innovationstävlingen Smart Living Challenge, Årets Arkitekt och utsetts till en av världens 101 mest spännande nya arkitektbyråer av tidningen Wallpaper*. Flera av arkitektbyråns projekt finns publicerade i både svensk och internationell press samt ett flertal böcker.

###

TWIST i Hagastaden nominerad till årets kommersiella byggnad av World Architecture Festival TWIST i Hagastaden nominerad till årets kommersiella byggnad av World Architecture Festival

Twist Day View

Twist Interior