Utvecklingschef, Inredningschef och arkitekter med entusiasm och driv

annons-jpg-90

Publicerat i Belatchew Arkitekter nyhet | Etiketter | Lämna en kommentar

Vinst av markanvisning i Uppsala

Ulleråker. bild: Belatchew Arkitekter

Belatchew Arkitekter och Sveafastigheter Bostad vinner markanvisning i Uppsala

Idag tillkännagav Uppsala kommun att Belatchew Arkitekter och Sveafastigheter Bostad vunnit en markanvisningstävling för det sydvästra kvarteret i Ulleråker.

– Vi var med om att utveckla den första etappen av Östra Salabacke, samt den första etappen av Rosendal. Det är därför särskilt glädjande att få delta även i denna nya stora satsning som Uppsala påbörjar i Ulleråker, säger Rahel Belatchew Lerdell, grundare och chefsarkitekt för Belatchew Arkitekter

Läs mer i pressmeddelandet: Belatchew Arkitekter och Sveafastigheter Bostad vinner markanvisning i Uppsala

Publicerat i Belatchew Arkitekter nyhet | Etiketter | Lämna en kommentar

Årets julgåva till Arkitekter utan gränser

Årets julgåva till Arkitekter utan gränser

Årets julgåva går till Arkitekter utan gränser för att stödja deras gränsöverskridande arbete där arkitekturen är en katalysator som bidrar till en drägligare tillvaro för människor i vardagen.

God jul önskar vi på Belatchew Arkitekter!

Arkitekter utan gränser

Publicerat i Belatchew Arkitekter nyhet | Lämna en kommentar

Belatchew Arkitekter 10 år!

Belatchew Arkitekter 10 år!

I år firar vi 10 år och med anledning av detta har vi i sociala medier publicerat en lista över minnesvärda projekt och händelser som ägt rum under det gångna decenniet. Listan ser ut så här.

10
Publicerat i Belatchew Arkitekter nyhet | Etiketter | Lämna en kommentar

”Bästa Belatchew”

20161011-bear-form

Tidskriften Form har publicerat ett längre porträtt av Rahel Belatchew, signerat Nils Forsberg och Daniel Lundkvist. Finns att läsa i butik eller hos exempevis Readly.

Publicerat i Belatchew Arkitekter nyhet | Etiketter | Lämna en kommentar

Stadsbyggnadsdagen & Filosofiska rummet

Idag deltar Rahel Belatchew på Stadsbyggnadsdagen i Upplands Väsby där hon dels delar med sig av tankar om ett hem, dels deltar i inspelningen av P1-programmet Filosofiska rummet.

Mer information >>

Publicerat i Belatchew Arkitekter nyhet | Etiketter , , , , , | Lämna en kommentar

Belatchew Arkitekter växer

pm-bild-1158x739

Belatchew Arkitekter växer och anställer två nya arkitekter.

Lena Odelberg, Arkitekt SAR/MSA, blir ny uppdragsansvarig arkitekt och kommer senast från Sweco. Lena har lång erfarenhet av samtliga skeden i byggprocessen, från tidiga utredningsskisser i detaljplaneskedet fram till färdiga bygghandlingar. Lena har även god erfarenhet av bostadsprojektering med inriktning mot industrialiserat byggande.

Naia Landa, Arkitekt COAVN, har mångårig yrkeserfarenhet och har arbetat bland annat med hållbar stadsutveckling. Hon är knuten till KTH där hon undervisar i teknik.

– Vi är glada över att Lena och Naia ansluter till vårt team, säger Rahel Belatchew Lerdell, chefsarkitekt och grundare av Belatchew Arkitekter.

– Med Lenas långa och breda erfarenhet stärker vi kontorets kompetens i en tid där efterfrågan på våra tjänster är stor med många nya kunder och uppdrag, fortsätter Belatchew Lerdell.

– Naia är en erfaren arkitekt med stark teknisk kompetens. Genom sin koppling till KTH håller hon vår dialog med akademin vid liv, avslutar Rahel Belatchew Lerdell.

Publicerat i Belatchew Arkitekter nyhet | Lämna en kommentar

Ramavtal med Förvaltaren, Sundbyberg

forvaltaren-1000

Belatchew Arkitekter AB har vunnit ett ramavtal med Förvaltaren, Sundbybergs stads fastighetsbolag. Ramavtalet avser uppdrag inom området arkitekttjänster bostäder, kommunala lokaler och kontor.

– Det är en förmån att få möjlighet att arbeta med Förvaltaren och därigenom få delta i den snabba utvecklingen av Sundbyberg, säger Rahel Belatchew Lerdell, chefsarkitekt och grundare, Belatchew Arkitekter.

Förvaltaren är Sundbybergs stads eget fastighetsbolag. Sedan starten 1947 har bolaget byggt och utvecklat det moderna Sundbyberg med bostäder och lokaler för företag och andra verksamheter. Förvaltaren byggde Storskogen på 1950-talet, Ör på 60-talet, Hallonbergen på 70-talet och Rissne på 80-talet och finns nu med när Sundbybergs nya stadsdel Ursvik växer fram under 2010-talet. Förvaltaren förvaltar idag 7 893 lägenheter, 540 lokaler och närmare 5 000 garage- och parkeringsplatser.

Publicerat i Belatchew Arkitekter nyhet | Etiketter , , , | Lämna en kommentar

Social hållbarhet

Den jämställda platsen – socialt hållbar arkitektur i praktiken

Den jämställda platsen – socialt hållbar arkitektur i praktiken

Låt oss presentera ”Den jämställda platsen – socialt hållbar arkitektur i praktiken” – ett projekt finansierat av Boverket, utfört av Belatchew Arkitekter i samarbete med Add Gender, Nacka kommun, Malmö stad samt MethodKit.

Läs mer i pressmeddelandet >>

###

Publicerat i Belatchew Arkitekter nyhet | Etiketter , , , , | Lämna en kommentar

Spotlight på Rahel Belatchew

Lyssna till ett samtal mellan Rahel Belatchew och Kerstin Berggren i Sveriges Radios intervjuprogram Spotlight om arkitekturens roll i samtiden. Kerstin är en av de mest erfarna radiojournalisterna inom kultursfären och bland tidigare porträtt inom ramen för Spotlight kan nämnas Bodil Malmsten, Kenneth Branagh, Henning Mankell samt John Malkovich.

Publicerat i Belatchew Arkitekter nyhet | Etiketter , , , , , , | Lämna en kommentar

BuzzBuilding Taipei

Buzzbuilding Taipei Buzzbuilding Taipei

Belatchew Arkitekter har tidigare placerat insektsfarmen BuzzBuilding på Vanadisplan i Stockholm. Nu har turen kommit till Taiwans huvudstad Taipei. I samband med att Taiwan utsetts till ’World Design Capital 2016’ arrangeras utställningen ’Design Solution – Swedish Design for 170 years’ där BuzzBuilding Taipei ställs ut.

Läs mer i pressmeddelandet >>

Publicerat i Belatchew Arkitekter nyhet | Etiketter , , , , | Lämna en kommentar

Rahel Belatchew på Maktlistan

maktlistan

Rahel Belatchew Lerdell finns med på Tidskriften Rums maktlista för år 2016, och vi glädjer oss åt motiveringen:

”En av de starkaste rösterna i Arkitektursverige i dag. Hon sitter i åtskilliga tunga juryer, utvecklar sina bolag med egen byggfirma och eget framtids­labb. Vi kan inte få nog av Rahel Belatchew, men när vi placerar henne på Maktlistan får hon lämna lokalen, eftersom hon även platsar i Årets Rum-juryn.”

Publicerat i Belatchew Arkitekter nyhet | Etiketter , | Lämna en kommentar

Ramavtal med Familjebostäder

 

centrerad_logo_farg_jpg

Belatchew Arkitekter AB har vunnit ett ramavtal med Familjebostäder. Ramavtalet avser uppdrag inom området arkitekt nybyggnation.

– Det är en förmån att få möjlighet att arbeta med Familjebostäder och därigenom få delta i skapandet av många nya hyresrätter i en tid där behovet av nya bostäder är skriande stort, säger Rahel Belatchew Lerdell, vd och grundare, Belatchew Arkitekter.

Familjebostäder är ett allmännyttigt bostadsbolag som bildades i januari 1936. Bolaget ingår i koncernen Stockholms Stadshus AB, som ägs av Stockholms stad. Familjebostäder äger 358 fastigheter med 18 976 bostäder och 2 005 lokaler. Ramavtalet är ett samarbete med ON Arkitekter.

Publicerat i Belatchew Arkitekter nyhet | Etiketter , , , , , , , | Lämna en kommentar

Hållbar opinionsbildare & hållbart varumärke

Belatchew Arkitekter på topplistor över mest hållbara opinionsbildare och varumärken Belatchew Arkitekter på topplistor över mest hållbara opinionsbildare och varumärken

Belatchew Arkitekter finns som ett av få företag med på bägge listorna.

Sustainable Engagement Mapping är Sveriges största studie av den digitala opinionsbildningen inom hållbarhet i Sverige. Med utgångspunkt i det digitala samtalet på Twitter kartlägger Sustainable Engagement Mapping de mest inflytelserika digitala opinionsbildarna inom hållbarhet och de mest hållbara företagen enligt dessa opinionsbildare.Sustainability Engagement Mapping är ett samarbete mellan Whispr Group och Sustainable Brand Index™. Mer om undersökningen finns på Sustainable Brands Insights webbplats www.sb-insight.com.

– Det är med glädje och en hel del stolthet som vi tar emot beskedet att vi finns med på topplistor över bästa hållbarhet, säger Rahel Belatchew Lerdell, vd och grundare, Belatchew Arkitekter AB.

– Särskilt inspirerande finner jag det faktum att det inte enbart är i egenskap av företag och i kraft av vårt varumärke som vårt hållbarhetsarbete uppmärksammats, utan att vi också finns med på topplistan över de mest hållbara opinionsbildarna, vilket stärker oss i vårt fortsatta arbete med utforskandet av den hållbara staden, både inom ramen för Belatchew Arkitekter och inom Belatchew Labs, avslutar Rahel Belatchew Lerdell.

Tre exempel på hur Belatchew Arkitekter arbetar med hållbarhet (inkl högupplösta bilder):

Det håriga urbana kraftverket StrawScraper: http://bit.ly/strawscraper
Den urbana insektsfarmen BuzzBuilding: http://bit.ly/insectcity
3D-printat boende på vatten SwimCity: http://bit.ly/3dswimcity

Publicerat i Belatchew Arkitekter nyhet | Etiketter , , , , , , | Lämna en kommentar

Vinst av Smart Living Challenge

Belatchew-Labs-BuzzBuilding-interior-600

Belatchew Labs urbana insektsfarm BuzzBuilding har tilldelats det internationella innovationspriset Smart Living Challenge; en öppen, internationell innovationstävling som syftar till att generera affärsmöjligheter och idéer för en hållbar livsstil i urbana miljöer.

Bland arrangörerna: Munktell Science Park, Naturvårdsverket, Svenska institutet, Swedish Incubators & Science Parks samt Vinnova.

Läs mer i pressmeddelandet >>

Publicerat i Belatchew Arkitekter nyhet | Etiketter , , , , , , , , , , , | Lämna en kommentar