TENSTA TORN PÅ PLATS

Pressmeddelande, Stockholm den 21 april 2017

Tensta Torn, ett höghus med studentbostäder som Belatchew Arkitekter tagit fram tillsammans med Åke Sundvall, står nu färdigt för inflyttning och invigs den 22 april tillsammans med lokala artister och företagare som Adam Tensta, Jireel, Street Stars Sisters samt Tensta Kvinnocenter.

Studenttornet på 18 våningar ligger i hjärtat av Tensta och rymmer 243 studentbostäder. På varje våningsplan finns studentlägenheter för både en och två personer. Härifrån kan studenterna med cykel ta sig till Kista medan tunnelbanan alldeles utanför skapar kopplingar till resten av Stockholm.
Husets fasader går i skiftande toner i nyanser av grönt och blått vilket återkastar de gröna fältens och himlens nyanser i levande skiftningar.

– Vi är glada att få vara med och bidra till utvecklingen av Tensta. De runt 260 studenter som flyttar in kommer att förända stadsdelen genom en annan dygnsrytm och ett annat rörelsemönster, säger Rahel Belatchew Lerdell, vd, Belatchew Arkitekter AB.

– För att öka interaktionen mellan byggnaden och gatan har den gemensamma tvättstugan – som är aktiv dygnet runt – placerats på bottenvåningen med stora fönster mot gågatan. Förutom att bidra till stadslivet tror vi att tvättstugan även kommer att vara en viktig mötesplats för studenterna, avslutar Rahel Belatchew Lerdell.

Högupplöst bild: http://belatchew.com/downloads/tensta-torn-photo-belatchew-arkitekter.jpg

Mer om invigningen finns att läsa här >>

Tensta Torn photo Belatchew Arkitekter