Belatchew Arkitekter går in i sthlmnyc

22 oktober 2018

Som ett led i Belatchew Arkitekters internationaliseringsarbete går nu företaget in som partner i sthlmnyc.

sthlmnyc är ett initiativ som knyter samman arkitekter, stadsplanerare, fastighetsutvecklare och akademin i Stockholm och New York City, och syftar till att påverka dessa städers framtid genom att ta fram nya innovativa lösningar. sthlmnyc är en ideell organisation grundad och ledd av arkitekterna Linda Schuur och Sander Schuur.

– Vi tror på samarbete över gränserna, idag mer än någonsin. För arkitekter världen över handlar de framtida utmaningarna om att skapa hållbara städer. En plattform som sthlmnyc skapar möjligheter för kunskapsutbyte städerna emellan och ligger i linje med vår internationella satsning, säger Rahel Belatchew, grundare och VD, Belatchew Arkitekter.

– Vi tycker att Belatchew Arkitekter är ett ambitiöst och visionärt företag med projekt som har en plats på den internationella arkitekturscenen. Utifrån sthlmyc som plattform diskuterar och formulerar vi innovativa lösningar inom stadsplanering och arkitektur för att påverka framtidens städer, säger Sander Schuur, grundare av sthlmnyc.

Rahel Belatchew kommer även att tala på konferensen ”Urban well-being by architectural design” som anordnas av sthlmnyc i New York den 24 oktober. Konferensen är en del av Archtober, New Yorks månadslånga arkitektur- och designfestival som 2018 äger rum för den åttonde gången. Konferensen arrangeras i samarbete med Sveriges generalkonsulat i New York.

Mer om sthlmnyc >>

BuzzBuilding in Archinect, 2014.
Read more
Rahel Belatchew in HSB Uppsala 80 år, 2013
Read more
Twist in Trä! #2 2015
Read more
Strawscraper in VICE August 2013
Rahel Belatchew in Form Magazine
Read more
Rahel Belatchew portrayed in ICON Magazine #7 2012.
Read more
"stockholm loop project reuses existing structures to create new infrastructure, by belatchew labs"
Read more
Discus featured by @ArchDaily
ArchDaily
DesignBoom: belatchew arkitekter's irregular high rise will become a symbol of swedish modernity
DesignBoom >>>
In 2017 Green Savers published an article about InsectCity.
INSECTCITY: QUINTA DE INSECTOS PODE TORNAR ESTOCOLMO AUTO-SUFICIENTE
In 2017 Swedish magazine RUM published an article about Fjärilen.
Tidskriften Rum
“Rahel Belatchew of the Swedish urban design practice, Belatchew Arkitekter, highlighted an experimental proposal of how urbanites in Stockholm could one day get their food.”
And the World Building of the Year is...