Belatchew Labs

Belatchew Labs är en studio inom Belatchew Arkitekter som arbetar med experimentella projekt i syfte att undersöka och testa nya metoder samt finna lösningar på stadens problem, idag och imorgon.

För att säkerställa att företaget ligger i framkant vad gäller innovation och hållbarhet har den experimentella studion Belatchew Labs skapats där svar på samtidens utmaningar undersöks. De visionära projekt som detta har resulterat i har rönt stort internationell uppmärksam­het.

Belatchew Labs projekt har mottagit flera utmärkelser, bland andra the Architecture Review MIPIM Future Pro­ject Award 2019 och 2015, Smart Living Challenge 2014 och det nationella formpriset Design S 2014. Belatchew Labs projekt har även publicerats i en mängd internationella tidskrifter och i flertalet böcker.

Ur Belatchew Labs portfolio kan nämnas:

 

BuzzBuilding och InsectCity

Belatchew Labs BuzzBuilding

BuzzBuilding är en del av Belathew Labs projekt InsectCity, som syftar till att göra Stockholm självförsörjande på protein genom urban insektsproduktion.

Mer om InsectCity/BuzzBuilding >>

 

StockholmLoop

Belatchew Labs - Stockholm Loop - Masmo Fotbåt

Stockholm Loop är en effektiv katalysator för 100 000 nya invånare och deras behov vad gäller arbete, boende, distribution, handel och idrott.

Mer om StockholmLoop >>

 

Strawscraper

Strawscraper by Belatchew Arkitekter

Strawscraper är en hårig skyskrapa som även fungerar som ett urbant kraftverk.

Mer om Strawscraper här >>

 

SwimCity

SwimCity by Belatchew Arkitekter

SwimCity är ett projekt som syftar till att öka utbudet av bostäder för unga genom att skapa ett hållbart boende på vatten. Projektet har fått stöd av Boverket.

Mer om SwimCity här >>

 

Belatchew Labs projekt har publicerat i till exempel ArchDaily; Archinet; Architizer; BBC; China Daily; CNN; Dagens Nyheter; Daily Mail; Der Spiegel; DesignBoom; Deutsche Welle; Dezeen; FastCompany; FORM; Huffington Post; Inhabitat; La Stampa; Le Figaro; Le Monde; National Geographic; RUM; Sveriges Radio; Sveriges Television; The Architectural Society of China; The Atlantic; TV5Monde; and Yahoo TV!

2023, Dagens Industri
2021, Rahel Belatchews Sommar i P1
Lyssna
2021, World Architecture News, Flora
Read more:
2021, ArchDaily, Flora
2021, Rahel Belatchew in ByRum.se
2021, Byggindustrin
2020, Resumé
2020, Fastighetsvärlden
2019, SVT Bo i staden
2019, Verve
2019, Svenska Dagbladet
2019, Dagens Nyheter