God Jul och Gott Nytt År 2018!

17 december 2017

Tack till er alla som vi har fått glädjen att arbeta med under året, tack för intressanta möten och givande samtal. Vi ser fram emot det nya året där vi ska fortsätta skapa hållbar och innovativ arkitektur som engagerar och berör.

Social hållbarhet har präglat året som gått och syns tydligt i många av projekten vi har arbetat med. Som exempel vill vi gärna lyfta fram kollektivhuset Rudbeckia i Uppsala som är ett projekt byggt på gemenskap och samarbete.

Nyligen prisades vår utformning av en etiopisk kyrka i Stockholm på den internationella arkitekturfestivalen World Architecture Festival i Berlin. Projektet visar hur en byggnad avsedd för en församling samtidigt kan bli en mötesplats för en stadsdel och bygga broar över kulturer.

Båda dessa projekt stödjer en bättre social sammanhållning och skapar förutsättningar för att byggnader i staden nyttjas optimalt, två aspekter som har en avgörande betydelse för framtidens hållbara städer.

Årets julgåva går till Article 25, en internationell organisation som verkar för att förverkliga artikel 25 i Deklarationen om de mänskliga rättigheterna som fastställer allas rätt till tak över huvudet.

In May 2013, French site 3Dnatives published an article about SwimCity as one of the best examples of 3D printed architecture.
3DNatives
In 2011 Swedish Magazine 'Nya Rum' published an article about UH1.
More about UH1
2015 MSN Money named 'Twist' a "ridiculously cool building of the future"
33 ridiculously cool buildings of the future
Wired, January 2018: "As cities grow and become more dense we need to find ways of creating more self-sufficient structures," says Rahel Belatchew, founder of Swedish architecture firm Belatchew Arkitekter.
Wired: "Microgrids and energy-generating buildings could save our cities"
In 2018 RUM Magazine named Rahel Belatchew on its 2018 powerlist.
Maktlistan 2018
In 2015 German magazine Der Spiegel published an interview with Rahel Belatchew.
Müssen wir wirklich Grillen essen, Frau Belatchew?
“Rahel Belatchew of the Swedish urban design practice, Belatchew Arkitekter, highlighted an experimental proposal of how urbanites in Stockholm could one day get their food.”
And the World Building of the Year is...
In 2017 Swedish magazine RUM published an article about Fjärilen.
Tidskriften Rum
In 2017 Green Savers published an article about InsectCity.
INSECTCITY: QUINTA DE INSECTOS PODE TORNAR ESTOCOLMO AUTO-SUFICIENTE
DesignBoom: belatchew arkitekter's irregular high rise will become a symbol of swedish modernity
DesignBoom >>>
Discus featured by @ArchDaily
ArchDaily
"stockholm loop project reuses existing structures to create new infrastructure, by belatchew labs"
Read more