Katarina Wallin och Owe Swanson går in i Belatchew Arkitekters styrelse

22 november 2012
Katarina Wallin och Owe Swanson går in i Belatchew Arkitekters styrelse
Katarina Wallin och Owe Swanson går in i Belatchew Arkitekters styrelse

Belatchew Arkitekter stärker sin styrelse med två erfarna och rutinerade ledamöter. Katarina Wallin går in som styrelseordförande och Owe Swanson som ledamot i företagets styrelse.

Katarina Wallin, civilingenjör (KTH / University of Reading), är verksam som partner hos Evidensgruppen som erbjuder kvalificerad analys och strategisk rådgivning på den nordiska fastighetsmarknaden. Parallellt med uppdraget hos Belatchew Arkitekter är hon även engagerad som ordförande i BFAB:s Fastighetskommitte och ledamot i styrelserna för Evidens AB, Evimetrix AB och Klareld Sverige AB samt BFAB Ingenjörsutbildning AB (adj). Wallin är certifierad styrelseledamot och medlem av Styrelseakademien samt internationellt certifierad coach och Licensed Trainer vid Academy for Coaching Excellence, USA.

Owe Swanson är arkitekt med bred och varierad yrkeserfarenhet med anställningar i regeringskansliet, stora konsultföretag, arkitektkontor, managementföretag samt med egen verksamhet och som VD i branschorganisationen för arkitekter och ingenjörer.

– Jag är glad över att få verka som styrelseordförande i ett av Sveriges mest lovande arkitektkontor som vunnit flera fina utmärkelser. Jag ser stor potential i företaget och har ambitionen att bidra till ytterligare tillväxt och framgång, säger Katarina Wallin.

Owe Swanson ser även han mycket positivt på möjligheterna för Belatchew Arkitekter.

– Med min erfarenhet av arkitektarbete, styrelsearbete och branschfrågor hoppas jag kunna bidra till en utveckling av Belatchew Arkitekter. Branschen behöver en mångfald av aktörer som förstår våra kunders affärer, tar ansvar samt skapar intressant och hållbar arkitektur, säger Owe Swanson.

– Det är en stor tillgång för företaget att få in så stor kompetens i styrelsen. Katarina och Owe utgör redan ett stort stöd när företaget går in i en expansiv fas, säger Rahel Belatchew Lerdell, VD och grundare, Belatchew Arkitekter.

###

2024, RUM
2023, Dagens Industri
2021, Rahel Belatchews Sommar i P1
Lyssna
2021, World Architecture News, Flora
Read more:
2021, ArchDaily, Flora
2021, Rahel Belatchew in ByRum.se
2021, Byggindustrin
2020, Resumé
2020, Fastighetsvärlden
2019, SVT Bo i staden
2019, Verve
2019, Svenska Dagbladet