Attitude as Style – ny monografi om Rahel Belatchew och Belatchew Arkitekters arkitektur

28 november 2019

”Attitude as Style – Rahel Belatchew, Architect” är den första monografin om Rahel Belatchew och Belatchew Arkitekter. Bokens ges ut på Arvinius + Orfeus Publishing och rymmer texter av Daniel Golling, Nils Forsberg, Martin Rörby samt Paul Finch. Redaktör för boken är Tomas Lauri. Den danska designbyrån WAAITT har formgivit boken. Boken rymmer även fotografier av Severus Tenenbaum, Åke E:son Lindman, Michael Perlmutter, Patrik Engquist, med flera.

belatchew arkitekter attitude as style cover

 

Baksidestext:

”Rahel Belatchew är grundare av Belatchew Arkitekter. Hennes arkitektur kan bäst förstås som en innovativ attityd snarare än en viss stil. Alla projekt grundar sig i en noggrann analys och återspeglar en attityd som behandlar varje projekt unikt, med ett individuellt – ofta skulpturalt – uttryck. Kontoret använder sig följaktligen inte av någon generell ”byggsats” vilket resulterat i en innovativ och lekfull arkitektur. Kontoret, baserat i Stockholm, är också känt för den experimentella studion Belatchew Labs. Den här monografin täcker flera viktiga projekt i Belatchews arkitektur – som StrawScraper, BuzzBuilding, Stockholm Loop, Discus och Tensta Torn. Det innehåller också texter av Daniel Golling, Paul Finch och Martin Rörby, samt en intervju med Rahel Belatchew genomförd av Nils Forsberg.”

 

Citat ur Paul Finchs text:

”[Rahel Belatchew har] ett arkitektoniskt tillvägagångssätt som är pragmatiskt (lev med det), och samtidigt suggestivt i sin strategi (nyttja det / ändra det). Detta dubbla tillvägagångssätt har resulterat i en serie byggnader som inte är lätta att kategorisera eller till och med identifiera som produkter från samma kontor – något frustrerande för en kritiker – men som vid en närmare undersökning påvisar en särskild noggrannhet och tillämpad intelligens.”

Paul Finch, chefredaktör för Architectural Review / Architects’ Journal samt programdirektör för World Architecture Festival.

 

– Boken har varit ett tillfälle att reflektera över mitt förhållningssätt till arkitektur och stadsutveckling och sammanställa det arbete som mitt kontor har producerat de senaste dryga 10 åren, säger Rahel Belatchew, VD och grundare, Belatchew Arkitekter.

– Jag vill passa på att tacka alla som har bidragit till boken med text och form och ett särskilt tack till alla de som är, eller någon gång har varit, en del av mitt team på Belatchew, avslutar Rahel Belatchew.

 

Mer information om boken finns att läsa på:

http://ao-publishing.com/attitude-as-style-rahel-belatchew-arkitekter/

För recensionsexemplar kontakta Ingrid Walhagen, tel. 076-313 44 59, ingrid@belatchew.com.

Pressbilder går att ladda ned på: https://belatchew.com/downloads/attitude.zip

 

Fakta om boken

Språk: Engelska

Text: Paul Finch, Nils Forsberg, Martin Rörby, Daniel Golling

Redaktör: Tomas Lauri

Grafisk formgivning: WAAITT

Antal sidor: 240

Format: 205 × 245 mm

Bindning: Inbunden / Schweizisk bindning

Publiceringsdatum: November 2019

ISBN (EN) 978-91-87543-87-6

 

Kontaktuppgifter

Rahel Belatchew, VD och Chefsarkitekt, tel 070-174 94 32, pr@belatchew.com, Twitter och Instagram: @rahelbelatchew

Marie Arvinius, Förläggare, Arvinius + Orfeus Publishing AB, tel. 070-527 70 15, 08-32 00 15, marie@arvinius.se

 

Om Belatchew Arkitekter

Belatchew Arkitekter är ett Stockholmsbaserat arkitektkontor. Projekten kännetecknas av verkshöjd, innovation och attityd och återfinns främst inom bostäder, kontor och samhällsfastigheter. Den experimentella studion Belatchew Labs har rönt stort internationell uppmärksamhet för sina visionära projekt. Rahel Belatchew har utsetts till Årets Arkitekt och Belatchew Arkitekter/Labs har mottagit flera utmärkelser under senare år, bland annat DNA Paris Design Awards 2019, Architectural Review MIPIM Future Project Award 2015 och 2019, Smart Living Challenge 2014, det nationella formpriset Design S 2014, Architecture Masterprize 2018 samt World Architecture News Awards 2018.

2024, RUM
2023, Dagens Industri
2021, Rahel Belatchews Sommar i P1
Lyssna
2021, World Architecture News, Flora
Read more:
2021, ArchDaily, Flora
2021, Rahel Belatchew in ByRum.se
2021, Byggindustrin
2020, Resumé
2020, Fastighetsvärlden
2019, SVT Bo i staden
2019, Verve
2019, Svenska Dagbladet