Södra Värtan
Bostäder

Bostäder i Södra Värtan

Vinnande bidrag i parallellt uppdrag åt Veidekke i Södra Värtan, en del av den nya stadsdelen Norra Djurgårdsstaden i Stockholm.

Status
Arbete inför detaljplan
Plats
Värtahamnen, Stockholm
Typ
Detaljplan

Här har vi skapat attraktiva bostäder i ett av Stockholms bästa lägen där den stora utmaningen har legat i att hantera en svår bullersituation. Huset består av 73 lägenheter i storlek fr 1,5 till 5 rum och kök.

Kvarteret har ett attraktivt läge utmed kajen med utsikt över vattnet. Fasadernas silhuett kommer att avteckna sig på långt håll och blir också under en lång tid framöver mötet mellan hamnverksamheten och den nya stadsdelen. På taken finns större gemensamma gröna ytor där det även finns möjlighet att alltid finna sol, skugga under en pergola eller lä för vind i anslutning till den gemensamma träfflokalen. Ett uterum eller växthus förlänger säsongen och här uppe finns även plats för en bastu med fin utsikt.

I bottenvåningen finns lokaler i olika storlekar som skapar många entréer men även ett större miljörum och en mindre lokal för att snickra, plantera om växter eller meka med cykeln. Från kajpromenaden kan man genom entrépartierna se genom trapphusen och gården.

2024, RUM
2023, Dagens Industri
2021, Rahel Belatchews Sommar i P1
Lyssna
2021, World Architecture News, Flora
Read more:
2021, ArchDaily, Flora
2021, Rahel Belatchew in ByRum.se
2021, Byggindustrin
2020, Resumé
2020, Fastighetsvärlden
2019, SVT Bo i staden
2019, Verve
2019, Svenska Dagbladet