Elinor Blomberg ny partner på Belatchew

14 april 2023

Elinor Blomberg går in som ny partner på Belatchew. Hon får samtidigt rollen som hållbarhetschef med det övergripande ansvaret för företagets fortsatta utveckling av tjänster inom hållbarhet.

Elinor Blomberg, arkitekt
Elinor Blomberg, ny partner och hållbarhetschef på Belatchew

Elinor Blomberg går in som ny partner på Belatchew. Hon är idag uppdragsledande arkitekt med ansvar för flera större projekt samt drivande vad gäller bolagets tjänster inom hållbarhet.

– Jag är mycket glad att välkomna Elinor Blomberg som ny partner på Belatchew. Ellinor ingår redan i ledningsgruppen och är mycket uppskattad bland såväl kunder som medarbetare. Hon får nu även rollen som hållbarhetschef med det övergripande ansvaret för vår fortsatta utveckling av tjänster inom hållbarhet. Elinors breda kompetens kombinerat med förmågan att ta till sig ny kunskap är något som kommer väl till pass i bolagets fortsatta utveckling, säger Rahel Belatchew, VD och grundare.

– Belatchew är ett starkt varumärke som står för det jag tror på. Vi som arkitekter måste hela tiden utmana oss själva och lära oss mer för att kunna erbjuda våra kunder de tjänster som efterfrågas. Vi behöver förstå hur ekonomi och hållbarhet hänger ihop med arkitektur och kunna väga dessa mot varandra. Här ligger Belatchew i framkant med ett fantastiskt team där alla är med och bidrar till slutprodukten. Jag ser fram emot att bygga vidare på detta tillsammans med övriga i teamet för att göra Belatchew ännu starkare, säger Elinor Blomberg

Ellinor Blomberg är utbildad arkitekt och ekonom från Lunds och Stockholms universitet. Innan Belatchew arbetade hon på BSK arkitekter i sju år med främst större kommersiella projekt såsom konverteringen av 45 000 kvm kontor till bostäder i Nacka strand. Elinor har även en tidigare karriär som elitidrottare samt har erfarenhet från banksektorn.

2023, Dagens Industri
2021, Rahel Belatchews Sommar i P1
Lyssna
2021, World Architecture News, Flora
Read more:
2021, ArchDaily, Flora
2021, Rahel Belatchew in ByRum.se
2021, Byggindustrin
2020, Resumé
2020, Fastighetsvärlden
2019, SVT Bo i staden
2019, Verve
2019, Svenska Dagbladet
2019, Dagens Nyheter