Grønn ute på samråd

6 februari 2024

Nu finns Grønn ute på samråd. Kvarteret ligger vid Stadshusparken i Centrala Nacka och består av 145 bostäder. Tillsammans med Selvaag Bostad och Urbio landskap vann vi 2022 den första naturbana markanvisningen i Nacka kommun.


Tävlingen handlade om att tolka begreppet “Naturban” och ge det fysisk form. Med “Naturban” vill Nacka kommun lyfta fram kommunens unika egenskaper där staden möter skärgården. Vår tolkning har varit att sudda ut gränsen mellan inne och ute och integrera växtlighet i byggnaden.

Detaljplanen möjliggör ett nytt bostadskvarter med fokus på gemenskap, trygghet, odling och levande entrévåningar. Byggnadens arkitektur förstärker samspelet mellan stad och natur och passar in i utvecklingen av naturbana Centrala Nacka. Vidare ska gator och ett torg i området byggas ut till attraktiva och trygga rum.

Kvarteret kommer att få Selvaag Plussbostäder®, där de boende får tillgång till en bemannad reception för att skapa trygghet och ge extra service. I bottenvåningen finns en gemensam lounge, gym, storkök och festlokal, mötesrum, övernattningsrum för gäster och växthus för de boende.

Stort tack till våra samarbetspartners Selvaag Bostads, Urbio landskap och Nacka kommun!

2024, RUM
2023, Dagens Industri
2021, Rahel Belatchews Sommar i P1
Lyssna
2021, World Architecture News, Flora
Read more:
2021, ArchDaily, Flora
2021, Rahel Belatchew in ByRum.se
2021, Byggindustrin
2020, Resumé
2020, Fastighetsvärlden
2019, SVT Bo i staden
2019, Verve
2019, Svenska Dagbladet