Swedish Style Mumbai

3 juni 2019

Sveriges Generalkonsulat i Mumbai är värd för Swedish Style Mumbai, där Sveriges kreativa industrier inom mode, design, arkitektur, fotografi, konst, film, teknik, gastronomi och musik presenteras i en integrerad form. Belatchew Arkitekter deltar i utställningen med fokus på träarkitektur och genom att Rahel Belatchew kommer att delta i paneler och föreläsa.

Fotograf: Åke E:son Lindman.

Ett av de verk som kommer visas är paviljongen Bris som finns uppförd i Carl Eldhs ateljéträdgård. Paviljongen är en del av den utställning med verk av Rahel Belatchew som visas under sommaren i Carl Eldhs Ateljémuseum.

Swedish Style Mumbai! syftar till ett närmare samarbete mellan indiska och svenska kreativa näringar, främja bilaterala relationer och skapa en plattform för svenska designers, arkitekter, entreprenörer, konstnärer, kockar och företag att knyta kontakter med sina indiska motsvarigheter, skapa affärsmöjligheter och erbjuda nya lösningar för företag och livsstilskoncept.

Förutom Belatchew Arkitekter deltar företag som H&M, Ride Cake, Volvo, Blue Air, Absolut, Daniel Wellington, Ikea, och Airinum. Belatchew Arkitekters grundare Rahel Belatchew kommer att delta på utställningen i Mumbai. Andra personer som är engagerade i Swedish Style Mumbai är konstnärerna Julia Peirone, Karin Mamma Andersson, Anna Camner, Hannes Michanek och Carsten Höller, designstudion Front samt filmregissören Jonas Åkerlund.

Läs mer i pressmeddelandet >>

2024, RUM
2023, Dagens Industri
2021, Rahel Belatchews Sommar i P1
Lyssna
2021, World Architecture News, Flora
Read more:
2021, ArchDaily, Flora
2021, Rahel Belatchew in ByRum.se
2021, Byggindustrin
2020, Resumé
2020, Fastighetsvärlden
2019, SVT Bo i staden
2019, Verve
2019, Svenska Dagbladet