Design Diplomacy och arkitektursymposium – Rahel Belatchew deltar på isländska DesignMarch

14 mars 2018

Rahel Belatchew, grundare och Chefsarkitekt, Belatchew Arkitekter, kommer att representera Sverige under DesignMarch, Islands designfestival, som äger rum i Reykjavik 15 – 18 mars.

Iceland Design Centre – organisationen bakom DesignMarch – har tillsammans med den svenska ambassaden i Reykjavik bjudit in Rahel Belatchew att representera Sverige under eventet Design Diplomacy, som äger rum på den svenska ambassadörens residens. 

Design Diplomacy är en diskussionsserie som hålls i ambassadörernas residens. Konceptet kombinerar den prestigefyllda diplomatiska miljön med informella diskussioner och bygger viktiga internationella länkar mellan ambassader, talare och publik. Syftet med projektet är att skapa nya interkulturella förbindelser, stärka pågående internationella relationer och att främja design och arkitektur genom dialog och erfarenhet.

Rahel Belatchew har även bjudits in för att hålla ett anförande om nödvändigheten av flexibel arkitektur på det arkitektursymposium som äger rum inom ramen för DesignMarch.

– Det är en ära att ha blivit inbjuden till Design Diplomacy-eventet på det svenska residenset samt att ha fått möjligheten att hålla ett föredrag på arkitektursymposiet, säger Rahel Belatchew, grundare och Chefsarkitekt, Belatchew Arkitekter.

– Jag ser fram emot att få dela med mig av mina erfarenheter av hållbar och flexibel arkitektur i ett internationellt sammanhang, särskilt på Island med sin rika historia och spännande, avslutar Rahel Belatchew.

Rahel Belatchews deltagande under DesignMarch avslutas på den mottagning som arrangeras av Islands president Guðni Th Jóhannesson på presidentens residens.

Bild (logo DesignMarch): http://belatchew.com/downloads/designmarch-2018.jpg

 

Kontaktuppgifter

Rahel Belatchew, Chefsarkitekt, VD och grundare, tel 070-174 94 32, pr@belatchew.com, Twitter och Instagram: @rahelbelatchew
David Lerdell, PR & kommunikation, tel 08-55 80 14 14, pr@belatchew.com
Webb: www.belatchew.com, Twitter och Instagram: @belatchew

 

Om Belatchew Arkitekter

Belatchew Arkitekter är ett Stockholmsbaserat arkitektkontor. Projekten kännetecknas av verkshöjd, innovation och spets inom hållbarhet och finns främst inom bostäder, kontor och samhällsfastigheter. Den experimentella studion Belatchew Labs har rönt stort internationell uppmärksamhet för sina visionära projekt.

Rahel Belatchew har en magisterexamen i arkitektur från Ecole Spéciale d’Architecture i Paris, och har verkat som arkitekt i Paris, Luxemburg, Tokyo och Stockholm. Rahel Belatchew har utsetts till Årets Arkitekt och Belatchew Arkitekter/Labs har mottagit flera utmärkelser under senare år, bland annat Architectural Review MIPIM Future Project Award 2015, Smart Living Challenge 2014 och det nationella formpriset Design S 2014.

2023, Dagens Industri
2021, Rahel Belatchews Sommar i P1
Lyssna
2021, World Architecture News, Flora
Read more:
2021, ArchDaily, Flora
2021, Rahel Belatchew in ByRum.se
2021, Byggindustrin
2020, Resumé
2020, Fastighetsvärlden
2019, SVT Bo i staden
2019, Verve
2019, Svenska Dagbladet
2019, Dagens Nyheter