Design Diplomacy och arkitektursymposium – Rahel Belatchew deltar på isländska DesignMarch

14 mars 2018

Rahel Belatchew, grundare och Chefsarkitekt, Belatchew Arkitekter, kommer att representera Sverige under DesignMarch, Islands designfestival, som äger rum i Reykjavik 15 - 18 mars.

Iceland Design Centre – organisationen bakom DesignMarch – har tillsammans med den svenska ambassaden i Reykjavik bjudit in Rahel Belatchew att representera Sverige under eventet Design Diplomacy, som äger rum på den svenska ambassadörens residens.

Design Diplomacy är en diskussionsserie som hålls i ambassadörernas residens. Konceptet kombinerar den prestigefyllda diplomatiska miljön med informella diskussioner och bygger viktiga internationella länkar mellan ambassader, talare och publik. Syftet med projektet är att skapa nya interkulturella förbindelser, stärka pågående internationella relationer och att främja design och arkitektur genom dialog och erfarenhet.

Rahel Belatchew har även bjudits in för att hålla ett anförande om nödvändigheten av flexibel arkitektur på det arkitektursymposium som äger rum inom ramen för DesignMarch.

– Det är en ära att ha blivit inbjuden till Design Diplomacy-eventet på det svenska residenset samt att ha fått möjligheten att hålla ett föredrag på arkitektursymposiet, säger Rahel Belatchew, grundare och Chefsarkitekt, Belatchew Arkitekter.

– Jag ser fram emot att få dela med mig av mina erfarenheter av hållbar och flexibel arkitektur i ett internationellt sammanhang, särskilt på Island med sin rika historia och spännande, avslutar Rahel Belatchew.

Rahel Belatchews deltagande under DesignMarch avslutas på den mottagning som arrangeras av Islands president Guðni Th Jóhannesson på presidentens residens.

Bild (logo DesignMarch): http://belatchew.com/downloads/designmarch-2018.jpg

2024, RUM
2023, Dagens Industri
2021, Rahel Belatchews Sommar i P1
Lyssna
2021, World Architecture News, Flora
Read more:
2021, ArchDaily, Flora
2021, Rahel Belatchew in ByRum.se
2021, Byggindustrin
2020, Resumé
2020, Fastighetsvärlden
2019, SVT Bo i staden
2019, Verve
2019, Svenska Dagbladet