Belatchew Arkitekter del av svenskt-brittiskt arkitektutbyte

22 februari 2018

När hertigparet av Cambridge besökte ArkDes, Sveriges nationella centrum för arkitektur och design, lanserades ett samarbetsprojekt mellan museet och Storbritanniens ambassad i Sverige — Housing Design Exchange: London/Stockholm.

Brittiska ambassaden och ArkDes har bjudit in utvalda brittiska och svenska arkitekter till ett utbyte med bostadsfrågan i centrum.
De Londonbaserade arkitektkontoren som deltar är London Mae Architects, Lynch Architects och vPPR Architects. Från Stockholm deltar Belatchew Arkitekter, Jägnefält Milton samt Kod Arkitekter.

I ett pressmeddelande från ArkDes uttalar sig Kiearan Long, överintendent för ArkDes, samt David Cairns, Storbritanniens ambassadör i Sverige, om initiativet:

– London och Stockholm delar stora utmaningar när det gäller att skapa bostäder åt sina växande befolkningar. Housing Design Exchange kommer att ge möjlighet att skapa nätverk, dela kunskaper och utveckla en dialog om stadsutformning i Storbritannien och Sverige, säger Kieran Long, överintendent för ArkDes.

– Vi är jätteglada över att arbeta med ArkDes i det här spännande initiativet. Eftersom London och Stockholm har snarlika utmaningar när det gäller bostäder ligger projektet rätt i tiden, säger David Cairns, Storbritanniens ambassadör i Sverige.

– Utbytet med London passar helt rätt in i vår internationaliseringsstrategi och jag ser fram emot att tillsammans med vår kontorschef Lena Odelberg få tillfälle att föra en konstruktiv dialog med våra brittiska kollegor för att se hur vi kan lära av varandra, säger Rahel Belatchew, VD och grundare, Belatchew Arkitekter.

– Vi har redan genomfört projekt i London och har ett etablerat samarbete med en brittisk ingenjörsbyrå, och är glada över att ArkDes och den brittiska ambassaden ger oss möjligheten att representera svensk arkitektur i Storbritannien, avslutar Rahel Belatchew.

Arkitekturutbytet inleds med ett gemensamt möte i London och avslutas med ett seminarium i Stockholm 27 mars.

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

2024, RUM
2023, Dagens Industri
2021, Rahel Belatchews Sommar i P1
Lyssna
2021, World Architecture News, Flora
Read more:
2021, ArchDaily, Flora
2021, Rahel Belatchew in ByRum.se
2021, Byggindustrin
2020, Resumé
2020, Fastighetsvärlden
2019, SVT Bo i staden
2019, Verve
2019, Svenska Dagbladet