Kristina Alvendal och Marcus Sandberg går in i Belatchew Arkitekters styrelse

20 december 2017

Belatchew Arkitekter utökar styrelsen och tar in Kristina Alvendal och Marcus Sandberg som ledamöter.

Belatchew Arkitekter utökar styrelsen och tar in Kristina Alvendal och Marcus Sandberg som ledamöter.

– Färgstarka och innovativa personer och företag behövs i alla branscher. Belatchew Arkitekter har i många projekt visat att de vågar gå före andra aktörer. Arkitekter spelar en avgörande roll när vi bygger nästa generations kulturarv och det känns väldigt stimulerande att få ta plats i styrelsen i ett bolag som kan göra skillnad, säger Kristina Alvendal, ny styrelseledamot i Belatchew Arkitekter.

– Jag är entusiastisk över att gå in i Belatchew Arkitekters styrelse, en ledande premiumaktör i Norden med ett mycket starkt varumärke och track record. Företaget är särskilt väl positionerat inom innovation och hållbarhet. Belatchew Arkitekter har stor framtida potential i såväl befintliga som nya marknadssegment och jag ser fram emot att stödja Rahel Belatchew och hennes team, säger Marcus Sandberg, ny styrelseledamot, Belatchew Arkitekter.

– Belatchew Arkitekter befinner sig i en expansiv fas och behöver stärka styrelsen. Det är därför med glädje jag välkomnar Kristina Alvendal som med sin unika bakgrund inom stadsbyggnad, politik och näringsliv har god insikt i mekanismerna som behöver behärskas för att nå ut med innovativ arkitektur, säger Rahel Belatchew, Chefsarkitekt, VD och grundare, Belatchew Arkitekter AB.

– Jag är också mycket glad att välkomna Marcus Sandberg till styrelsen som med sin starka bakgrund inom affärsutveckling och strategiskt arbete kommer att hjälpa oss vässa vår affär och vårt erbjudande, så att vi kan rikta än mer fokus på arkitektur och innovation, avslutar Rahel Belatchew.

Belatchew Arkitekters styrelse består nu av Katarina Wallin (ordförande), Kristina Alvendal, Rahel Belatchew och Marcus Sandberg.
 

Om Kristina Alvendal

Kristina Alvendal är stadsbyggnadsexpert och en välkänd profil i fastighetsbranschen. I politiken, bland annat som stadsbyggnads- och fastighetsborgarråd, initierade Kristina både utmärkelsen Årets Stockholmsbyggnad och Stockholms Arkitekturprogram. Alvendal ledde också arbetet med planerandet av nya stadsdelar såsom nya Årstafältet, Hagastaden och Norra Djurgårdsstaden, som alla utgjorde en viktig del i visionen om Promenadstaden som hon etablerade. Efter politiken var Kristina VD för Airport City Stockholm och driver nu eget bolag inom fastighetsutveckling. Kristina Alvendal har även ett flertal styrelseuppdrag och brinner för den levande staden.
 

Om Marcus Sandberg
    
Marcus Sandberg har mångårig erfarenhet som managementkonsult hos Bain & Company och har nyligen som Vice President Business Development arbetat med strategi och affärsutveckling hos Modern Times Group (MTG), en del av Kinnevik-koncernen. Sandberg kommer att gå in i ledningen för det börsnoterade medieteknikbolaget Net Insight i början av 2018 som Vice President Business Development.
 

Bilder

http://belatchew.com/downloads/kristina-alvendal.jpg
http://belatchew.com/downloads/marcus-sandberg.jpg

Kontaktuppgifter

Rahel Belatchew, Chefsarkitekt, VD och grundare, tel 070-174 94 32, pr@belatchew.com, Twitter och Instagram: @rahelbelatchew
David Lerdell, PR & kommunikation, tel 08-55 80 14 14, pr@belatchew.com
Webb: www.belatchew.com, Twitter och Instagram: @belatchew
 

Om Belatchew Arkitekter

Belatchew Arkitekter grundades 2006 av Rahel Belatchew. Kontoret har sitt säte i Stockholm, Sverige, men verksamheten är internationell. Belatchew Arkitekter arbetar inom ett brett spektrum av projekt, från stadsplanering och bostäder till interiörer, kontor och detaljhandel. Under företagets första 10 år har Belatchew Arkitekter vuxit till att omfatta även den mycket uppmärksammade innovativa studion Belatchew Labs samt fastighetsutveckling för att förverkliga projekt med höga arkitektoniska kvaliteter i egen regi.

Rahel Belatchew har en magisterexamen i arkitektur från Ecole Spéciale d’Architecture i Paris, och har verkat som arkitekt i Paris, Luxemburg, Tokyo och Stockholm. Rahel Belatchew har utsetts till Årets Arkitekt och Belatchew Arkitekter/Labs har mottagit flera utmärkelser under senare år, bland annat Architectural Review MIPIM Future Project Award 2015, Smart Living Challenge 2014 och det nationella formpriset Design S 2014.

2024, RUM
2023, Dagens Industri
2021, Rahel Belatchews Sommar i P1
Lyssna
2021, World Architecture News, Flora
Read more:
2021, ArchDaily, Flora
2021, Rahel Belatchew in ByRum.se
2021, Byggindustrin
2020, Resumé
2020, Fastighetsvärlden
2019, SVT Bo i staden
2019, Verve
2019, Svenska Dagbladet